"Vi lagar ofta potatismos - att variera moset med lite olika smaksättningar gör att moset blir en god överraskning varje gång! Det behöver inte vara svårare än lite citronskal eller lite färsk bladspenat." /Carla Von Hofsten
Dela den skalade potatisen i små bitar och lägg bitarna i en medelstor kastrull.
Häll på vatten så att det täcker potatisen precis samt häll i 3 tsk salt i kastrullen.
Koka tills potatisen är färdig. Den är färdig när du kan sticka en gaffel genom potatisen och gaffeln glider igenom lätt.
Pressa potatisen i en potatispress eller stompa den - beroende på om du vill ha bitar kvar eller ett helt slätt mos.
Förslag att pimpa moset med
Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Häll i 1 msk olja i stekpannan och lägg i vitlöken och låt den stekas tills den börjar dofta och blir gyllene. Använd sedan den rostade vitlöken som smaksättning i moset.
Du kan även smaksätt med brynt smör. Lägg i så fall smöret i en liten kastrull och sätt på medelvärme. Vispa smöret med en visp när det har smält. Värm smöret tills det börjar bubbla och dofta kola, då är det färdigt! Använd sedan smöret som smaksättning i moset.