Pimpade snabbnudlar

POPULÄRT
koket.se
Pimpade snabbnudlar
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Pimpade snabbnudlar

13 ingredienser

20 m

Nu rensar vi kyl och frys! Här får du ett smart recept på hur du piffar upp snabbnudlar till oanade höjder.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 förp snabbnudlar
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • färsk ingefära, riven (samma mängd som vitlök)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk chilibönpasta (Toban Djan eller 0,5 msk Sambal Oelek)
  • soppgrönsaker (t.ex broccolistjälkar, gröna delen av purjolöken, en trött morot i små kuber)
  • svamp (välj vad du har hemma eller vad du gillar)
  • 2 msk soja (ljus)
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • ev salt
  • 2 ägg, kokta 6 minuter och skalade
  • sesamolja
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Fräs vitlök och ingefära i rapsolja. Tillsätt chilibönpasta och fräs tills det doftar. Tillsätt grönsakerna och svamp och fräs tills de mjuknat.
  3. Tillsätt soja och buljong, koka upp och smaka av med salt.
  4. Lägg nudlarna i skålar och toppa med buljongen. Avsluta med kokta ägghalvor, sesamolja och färsk koriander.