Pimpade snabbnudlar
Pimpade snabbnudlar
13 ingredienser
20 m
Nu rensar vi kyl och frys! Här får du ett smart recept på hur du piffar upp snabbnudlar till oanade höjder.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 2 förp snabbnudlar
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- färsk ingefära, riven (samma mängd som vitlök)
- 2 msk rapsolja
- 1 msk chilibönpasta (Toban Djan eller 0,5 msk Sambal Oelek)
- soppgrönsaker (t.ex broccolistjälkar, gröna delen av purjolöken, en trött morot i små kuber)
- svamp (välj vad du har hemma eller vad du gillar)
- 2 msk soja (ljus)
- 6 dl grönsaksbuljong
- ev salt
- 2 ägg, kokta 6 minuter och skalade
- sesamolja
- färsk koriander
Gör så här
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
- Fräs vitlök och ingefära i rapsolja. Tillsätt chilibönpasta och fräs tills det doftar. Tillsätt grönsakerna och svamp och fräs tills de mjuknat.
- Tillsätt soja och buljong, koka upp och smaka av med salt.
- Lägg nudlarna i skålar och toppa med buljongen. Avsluta med kokta ägghalvor, sesamolja och färsk koriander.