Pilsnerbräserad högrev med gurksallad och senapskräm

Pilsnerbräserad högrev med gurksallad och senapskräm

0

24 ingredienser

3 h

Långbakad högrev får smak av rökt paprika, bbq-sås och öl. Till detta underbart möra kött serveras en syrlig gurksallad och en sötstark senapskräm. Ett perfekt helgrecept med djupa smaker!

läs mer
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer

Ingredienser

portioner4

Pilsnerbräserat högrev

  • 1,5 kg högrev
  • 1 gul lök
  • 1 king solo vitlök
  • 30 g smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%
  • 1 förp barbequesås
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Syrlig gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 grönt äpple (syrligt)
  • 1 dl jalapeño
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk jalapeño (spadet)

Senap- och honungskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk skånsk senap (grov)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Till servering

  • tortillabröd, nyrostade
  • surkål
  • dill

Gör så här

  1. Torka av köttet och gnugga in salt och peppar i det. Hetta upp olivolja och smör i en ugnsfast panna, tex traktör eller gjutjärn. Bryn köttet kraftigt på hög värme tills det blir vackert och hårt brynt på alla sidor. Vänd det ofta under stekningen för bästa resultat.
  2. Ta av pannan från värmen och sätt ugnen på 125 grader. Skiva lök och vitlök och lägg det i pannan, häll på Melleruds Alkoholfria Pilsner, BBQ-sås och paprikapulver. Rör om så allt fördelat jämnt runt och under köttet. Sätt på ett lock eller folie om du saknar lock. Ställ in i ugnen på galler.
  3. Låt stå i ugn i minst 3 timmar, gärna över natten men sänk då temperaturen till 90 grader. Vänd på det i vätskan lite då och då. Det beror lite på köttets kvalitet när det är klart så känn efter med två gafflar. När du utan minsta motstånd kan dra isär köttet är det klart. Gaffla då isär allt kött, mosa löken och rör samman allt med den lilla vätska som är kvar till en saftig pulled beef.
  4. Gurksallad
    Hacka ner alla råvaror till ca 0,5 x 0,5 cm stora bitar och blanda med dill, salt, vinäger och jalapenospad. Går bra att förbereda 1 dag i förväg, men sila då gärna av en aning innan servering.
  5. Kräm
    Blanda crème fraîche och salt noga och sedan alla ingredienser ganska slarvigt, det behöver inte vara helt jämnt.
  6. Servering
    Servera med tillbehören och gärna med en flaska Melleruds Alkoholfria Pilsner. Njut!
TIPS!
läs mer
wallenbergare med mandelpotatispure

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler recept från våra kockar som passar perfekt med Melleruds Alkoholfria Pilsner!

Läs mer