Picknickmacka med kyckling

koket.se
Picknickmacka med kyckling
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Picknickmacka med kyckling

14 ingredienser

Fixa godaste mackan att ta med ut och äta i det fria. Med färdigskivad kall kyckling och en riktigt god och enkel senapsmajjo med citron, senap och örter blir det smidigt och riktigt gott!

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g smörgåspålägg av kyckling (gärna med smak av citron och timjan)
  • 0,5 rödlök
  • 20 körsbärstomater
  • 8 skivor levainbröd
  • 4 blad huvudsallad
  • 4 skivor ost

Macksås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk gul senap (yellow mustard)
  • 0,5 kruka färsk persilja, finhackad
  • 0,5 kruka färsk timjan, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken så tunt det går. Lägg i kallt vatten.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek tomaterna i olivolja i en stekpanna i ca 3-4 minuter. Ta från värmen salta.
  4. Rosta bröden och montera mackan i följande ordning - bröd, macksås, salladsblad, tomater, rödlök, kycklingskivor, ost. macksås och bröd.