Picklade smålökar med lagerblad

Picklade smålökar med lagerblad
Foto: TV4

Picklade smålökar med lagerblad

0

3 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Inkokta lökar är ett fräscht tillbehör på buffén som bryter av fint mot lite fetare charkuterier. 

läs mer
Isabellas-kurs-sammanfattning

Gratis matlagningskurs från Zeta!

Isabella ger dig det bästa från Italien och lär dig laga fantastiska maträtter.

Läs mer

Ingredienser

  • 500 g pärllök, skalade (borretanalök)
  • 1 lagerblad
  • 4 hela nejlikor
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl Zeta Balsamvinäger Vit
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp en djup stekpanna med olivolja. Lägg i lökarna, lagerblad och nejlika. Rör om och stek så lökarna får lite färg.
  2. Strö över socker, rör om och låt sockret smälta. Häll i vinäger, vitt vin, vatten och salt. Låt koka en stund med lock tills lökarna är mjuka men med kärna. Låt svalna i lagen.
  3. Lägg upp i burk med lock.
TIPS!
Zeta vit balsamvinäger

Fler tips från Zeta!

Den här vita balsamvinägern, condimento balsamico bianco, är gjord på druvmust från utvalda vita druvor.