Picklade smålökar med lagerblad

Picklade smålökar med lagerblad
Foto: TV4

Picklade smålökar med lagerblad

8 ingredienser

30 min

Inkokta lökar är ett fräscht tillbehör på buffén som bryter av fint mot lite fetare charkuterier.

Zeta Balsamvinäger Vit
Zeta vit balsamvinäger

Zeta Balsamvinäger Vit

Mjuka smak och mild syrlighet gör den till en utmärkt smaksättare.

Läs mer

Ingredienser

  • 500 g pärllök, skalade (borretanalök)
  • 1 lagerblad
  • 4 hela nejlikor
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl Zeta Balsamvinäger Vit
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp en djup stekpanna med olivolja. Lägg i lökarna, lagerblad och nejlika. Rör om och stek så lökarna får lite färg.
  2. Strö över socker, rör om och låt sockret smälta. Häll i vinäger, vitt vin, vatten och salt. Låt koka en stund med lock tills lökarna är mjuka men med kärna. Låt svalna i lagen.
  3. Lägg upp i burk med lock.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta vit balsamvinäger

Fler tips från Zeta!

Den här vita balsamvinägern, condimento balsamico bianco, är gjord på druvmust från utvalda vita druvor.

Läs mer