Picklade grönsaker i rosébalsamvinäger

Zeta Picklade grönsaker i rosébalsamvinäger
Foto: Zeta

Picklade grönsaker i rosébalsamvinäger

10 ingredienser

20 min + 1 dygn

Vinägerpickliade grönsaker som lyfter de flesta rätter! Perfekt tillbehör till grillat, kyckling i ugn eller varför inte på burgaren?

Zeta Balsamvinäger rosé
Zeta Balsamvinäger rosé produkt

Zeta Balsamvinäger rosé

Mjuk smak med en avrundad syra och tydlig sötma som avslutas med en ton av körsbär

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl Zeta Balsamvinäger rosé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • fänkålsdill (om det finns på fänkålen)
  • 3-4 morötter, skalade och delade på längden
  • 1 zucchini, skivad

Gör så här

  1. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt och lagerblad i en kastrull. Rör om.
  2. Lägg i alla grönsaker utom zucchinin och koka upp, koka i 1 minut.
  3. Låt svalna och lägg i zucchinin och den eventuella fänkålsdillen.
  4. Lägg grönsakerna i en glasburk med tätslutande lock och häll på lagen. Låt stå minst ett dygn och grönsakerna håller tio dagar i kylskåp.
TIPS!
Allt om vinäger
Zeta artikel vinäger header

Allt om vinäger

Och så ska du använda den!

Läs mer

Fler tips från Zeta!
Parmesanchips med två olika topping

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer