Picklade granskott

Picklade granskott
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Picklade granskott

24

5 steg att laga

4 ingredienser

10 min + 3 dygn

"När jag går i skogen kan jag inte låta bli att titta runt och plocka med mig något jag kan använda där hemma i köket. Och på försommaren är granskotten som allra mjällast och finast. Syrliga och fulla av skogssmak" /Marie

Picklade granskott blir nästan som "skogskapris" och passar perfekt i en potatissallad, till kött eller till allt möjligt.

Obs! Granskott omfattas inte av allemansrätten. Du måste därför fråga markägaren om lov innan du plockar.

läs mer
Mandelmanns sirap på granskott

Tips!

Testa också Mandelmanns recept på granskottssirap.

Ingredienser

portioner3 dl
  • 3 dl granskott
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Plocka årets späda granskott som är ljusgröna i topparna på våren och försommaren. Tänk på att fråga markägaren om lov!
  2. Häll upp ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp.
  3. Lägg granskotten i en burk med lock.
  4. Häll på ättikslagen över granskotten och låt det svalna i burken. Stoppa in i kylskåpet.
  5. Efter tre dagar är granskotten färdiga att äta. Goda att avnjuta som de är eller till en färskpotatissallad eller grillat och vilt.
TIPS!
läs mer
Mandelmanns gård 2018

Fler tips och recept!

Här hittar du fler goda recept och tips från Mandelmanns gård.

Läs mer