• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Picklad rödlök med lingon

0 röster
10 m + tid i kyl
10
Picklad rödlök med lingon

Receptet kommer från boken Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv av Birgitta Höglund, Bladh by Bladh.

omslag grona skona tillbehor

”Lingon, vinäger och salt har riktigt bra konserverande effekter, så en inläggning behöver inte vara så söt som vi svenskar vant oss vid på senare år. En annan variant som också håller sig riktigt bra är om du saltar löken, kramar den så löksaften kommer ut och den blir lite mjuk. Pressa sen över citron eller lime och låt den dra till sig i kylen.” /Birgitta Höglund

Tips! Den här picklade/inlagda löken håller sig länge i kylen trots att den saknar socker.

10 m + tid i kyl
10

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 apelsin, saften
  • ca 0,5 tsk salt
  • 2 rödlökar, stora
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Rör samman vatten, vinäger, apelsinsaft och salt.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Varva lökklyftor och lingon i en burk, slå över vätskan och låt stå till nästa dag.
9 juli 2020