• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Picklad rödlök med lingon

Picklad rödlök med lingon

Picklad rödlök med lingon

0

2 steg att laga

6 ingredienser

10 m + tid i kyl

”Lingon, vinäger och salt har riktigt bra konserverande effekter, så en inläggning behöver inte vara så söt som vi svenskar vant oss vid på senare år. En annan variant som också håller sig riktigt bra är om du saltar löken, kramar den så löksaften kommer ut och den blir lite mjuk. Pressa sen över citron eller lime och låt den dra till sig i kylen.” /Birgitta Höglund

Tips! Den här picklade/inlagda löken håller sig länge i kylen trots att den saknar socker.

omslag grona skona tillbehor

Gröna sköna tillbehör

Receptet kommer från boken Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv av Birgitta Höglund, Bladh by Bladh.

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 apelsin, saften
  • ca 0,5 tsk salt
  • 2 rödlökar, stora
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Rör samman vatten, vinäger, apelsinsaft och salt.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Varva lökklyftor och lingon i en burk, slå över vätskan och låt stå till nästa dag.