Pici cacio e pepe

NYHET
Pici cacio e pepe
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Pici cacio e pepe

8 ingredienser

1 h

Det här är en rustik toskansk klassiker där enkelheten får glänsa. Med hemrullad pici, en tjock, mjuk pastasort, och en sammetslen sås på pecorino, parmesan och nymald svartpeppar blir det en fantastiskt god middag.

Ingredienser

portioner

Pasta pici

  • 400 g vetemjöl
  • ca 2 dl vatten
  • salt, en nypa

Sås

  • 150 g pecorinoost, finriven
  • 100 g parmesanost
  • 2-3 tsk svartpeppar, nymalen
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Häll ut mjölet på en bänk och gör en grop i mitten av mjölet. Häll i vatten och salt.
  2. Knåda in vattnet i degen tills degen är elastisk. Låt degen vila i plastfilm. Kavla degen och skär den i valfri storlek.
  3. Koka upp pastavatten med lite salt.
  4. Värm en panna och rosta svartpepparen så aromerna kommer fram.
  5. Lägg pastan i vattnet och koka ca 4 minuter, tiden avgörs av tjockleken på pastan. Tillsätt lite av pastavattnet i stekpannan och koka in med lite
  6. olivolja. Tillsätt pastan och osten, vänd runt pastan. Tillsätt mer vatten för krämigare konsistens. Smaka av med salt.