Piccata på kyckling med tomatsås

POPULÄRT
koket.se
Piccata på kyckling med tomatsås
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Piccata på kyckling med tomatsås

19 ingredienser

Parmesanpanerad kycklingfilé med mustig tomatsås och nykokt ris. En härlig middagsrätt hämtad från det italienska köket.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

Tomatsås

  • 1 gul lök, skalad och fint tärnad
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 morot, skalad och fint tärnad
  • 0,25 rotselleri, skalad och finhackad
  • 0,5 zucchini, finhackad
  • 2 tsk tomatpuré
  • 4 dl passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • olivolja

Piccata

  • 500 g kycklingfilé, delade på längden
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 100 g parmesanost, riven
  • 30 g smör
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Till servering

  • 4 port kokt ris
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri. Finhacka zucchinin.
  3. Fräs allt det hackade i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs några sekunder. Häll ner passerade tomater och låt koka ca 10 minuter.
  4. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta såsen med smör och hackad basilika, spara lite basilika till garnering.
  5. Vispa ihop ägg och riven parmesan. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Vänd kycklingen i mjöl och sedan i ägg- och ostsmeten.
  7. Stek den panerade kycklingen krispig i rikligt med rapsolja i en stekpanna.
  8. Bottna en tallrik med kokt ris, skeda ut tomatsås och toppa med nystekt piccata och basilika.