Kyckling i dillsås

24 röster
4
Kyckling i dillsås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglår (skinn- och benfri)
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, skalad och skuren i skivor
  • 1 purjolök, sköljd och skivad (liten)

Dillsås

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl av kycklingbuljongen
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • ca 1 tsk strösocker
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning salt och lagerblad. Putsa kycklingen fri från fett och hinnor, skär i ”grytbitar”. Lägg i kycklingen och den skivade moroten, låt sjuda i 10-12 minuter. Efter halva tiden tillsätts purjolöken.
  2. Smält smör i en ny kastrull och rör ner mjölet. Sila av kycklingbuljongen och häll lite i taget över smör- och mjölredningen under omrörning. Sjud såsen i 3-5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar, socker och ättikssprit.
  3. Vänd ner kycklingen och rotsakerna i såsen och avsluta med finhackad dill. Servera med nykokt potatis.
19 december 2008