Rabarber och jordgubbsgömma

Foto: TV4
Rabarber och jordgubbsgömma
17 ingredienser
Rabarber och jordgubbsgömma med kardemummakräm.
**Dryckestips
**Moscato d Asti, art.nr. 95707
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Smet
- 125 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 dl potatismjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 200 g rabarber, tärnad
- 200 g jordgubbar, klyftade
- 3 dl gräddfil
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
Kardemummakräm
- 4 dl crème fraîche
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- florsocker
Gör så här
Smeten
- Vispa ägg och socker med elvisp.
- Tillsätt ägget.
- Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver.
- Rör ner i ägg/smörsmeten.
- Tryck ut smeten i 10 portionsformar av porslin ca 1.5 deciliter.
- Ställ kallt 20 minuter.
Fyllning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Täck bottnarna med frukt.
- Blanda gräddfil, socker, vaniljsocker och ägg.
- Fördela i formarna.
- Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter.
Kräm
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke och vispa till en tjock kräm.
- Ställ kallt fram till serveringen
Vid servering
- Pudra florsocker över och servera med kardemummkrämen.