Pho

POPULÄRT
Pho
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Pho

21 ingredienser

40 m

”Uttalas ”Föö” efter franskans ord för eld (feu). De franska influenserna är stora i Vietnam och gör köket elegantare, friskare och inte lika hett som i exempelvis Thailand. Pho är den vanligaste frukosträtten i Vietnam.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Buljong

  • 1 msk rapsolja
  • 3 schalottenlökar
  • 1 knippe salladslök, tunt skivad, vita och gröna delar för sig
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • färsk ingefära, finhackad (lika mycket som vitlöken)
  • 1,4 l kycklingbuljong
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 msk fisksås

Innehåll

  • 500 g risnudlar
  • 500 g nötkött, i lövtunna skivor

Garnering

  • 1 rödlök, i tunna skivor
  • färsk koriander, finhackad
  • mynta
  • böngroddar
  • pak choi
  • salladslök
  • limeklyfta
  • röd chilifrukt
  • chilisås
  • fisksås

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme.
  2. Fräs schalottenlöken, den vita delen av salladslöken, vitlöken och ingefäran utan att det tar färg.
  3. Tillsätt buljongen, stjärnanisen, soja och fisksås.
  4. Låt buljongen sjuda i 30 minuter.
  5. Sila buljongen och testa smaksättningen.
  6. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet och skär nötköttet i lövtunna skivor, detta går enklast om du halvfryser köttet först.
  7. Fördela nudlarna i fyra skålar och toppa med köttet.
  8. Koka upp buljongen och slå den över köttet och garnera efter tycke och smak.