Chokladtryffelpaj med passionsfrukt

Chokladtryffelpaj med passionsfrukt
Foto: TV4

Chokladtryffelpaj med passionsfrukt

Av: Philip Hedberg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Chokladtryffelpajen är inte bara vackert att se på, utan också fenomenalt god.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och finns även med i kokboken med samma namn. Alla recept som är utvalda till kokboken är provlagade och bearbetade av matskribenten och kocken Tove Nilsson.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Botten

  • 50 g smör
  • 0,5 förp digestivekex à 400 g

Fyllning 1

  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 300 g mörk choklad, finhackad
  • 4 msk smör, rumstempererat
  • 2 tsk mörk rom
  • 300 g vit bakchoklad, finhackad
  • passionsfrukt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Botten

  1. Smält smöret.
  2. Mixa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop.
  3. Tryck ut massan i en form, gärna plastad i botten.

Fyllning 1

  1. Koka upp 2 ½ dl grädde tillsammans med chilin.
  2. Ta av kastrullen från plattan.
  3. Blanda i den mörka chokladen och rör tills den har smält.
  4. Tillsätt 2 msk smör och rör tills även det smält.
  5. Smaksätt med rom.
  6. Häll smeten över digestivebottnen och ställ pajen i kylen ca 1 timme tills chokladen stelnat.

Fyllning 2

  1. Koka upp resten av grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner den vita chokladen i grädden tills den smält.
  4. Tillsätt resten av smöret och rör tills även det smält.
  5. Häll smeten över den mörka chokladpajen.
  6. Ställ pajen i kylen minst 3 timmar och låt den stelna.

Vid servering

  1. Toppa med passionsfrukt vid servering.