Chokladtryffelpaj med passionsfrukt

Chokladtryffelpaj med passionsfrukt
Foto: TV4

Chokladtryffelpaj med passionsfrukt

Av: Philip Hedberg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Chokladtryffelpajen är inte bara vackert att se på, utan också fenomenalt god.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och finns även med i kokboken med samma namn. Alla recept som är utvalda till kokboken är provlagade och bearbetade av matskribenten och kocken Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 50 g smör
  • 0,5 förp digestivekex à 400 g

Fyllning 1

  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 300 g mörk choklad, finhackad
  • 4 msk smör, rumstempererat
  • 2 tsk mörk rom
  • 300 g vit bakchoklad, finhackad
  • passionsfrukt

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret.
  2. Mixa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop.
  3. Tryck ut massan i en form, gärna plastad i botten.

Fyllning 1

  1. Koka upp 2 ½ dl grädde tillsammans med chilin.
  2. Ta av kastrullen från plattan.
  3. Blanda i den mörka chokladen och rör tills den har smält.
  4. Tillsätt 2 msk smör och rör tills även det smält.
  5. Smaksätt med rom.
  6. Häll smeten över digestivebottnen och ställ pajen i kylen ca 1 timme tills chokladen stelnat.

Fyllning 2

  1. Koka upp resten av grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner den vita chokladen i grädden tills den smält.
  4. Tillsätt resten av smöret och rör tills även det smält.
  5. Häll smeten över den mörka chokladpajen.
  6. Ställ pajen i kylen minst 3 timmar och låt den stelna.

Vid servering

  1. Toppa med passionsfrukt vid servering.