Rostbiff med mango och chilisalsa

Rostbiff med mango och chilisalsa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rostbiff med mango och chilisalsa

Av: Peter J Skogström

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

30 min

Rostbiff och en fräsch salsa med mango, ananas, lök, tomat och gurka.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 mango
  • 0,33 gurka, skalad & urkärnad
  • 1 plommontomat, skalad & urkärnad
  • 1 dl färsk ananas, tärningar
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 1 limefrukt
  • 0,5 röd chilifrukt
  • salt
  • peppar
  • 300 g rostbiff
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk färsk mynta
  • 1 romansallad

Gör så här

  1. Skala mangon och avlägsna kärnan, skär i små tärningar. Skala och kärna gurkan och tomaten och tärna. Tärna också ananasen. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Blanda alla frukter och grönsaker med olivolja. Tvätta limen och torka. Riv av skalet och pressa ur saften och tillsätt i frukten.
  3. Bränn chilin med en gaslåga tills den är helt svart (eller grilla utan fett), tag bort skinnet, kärnor och alla vita hinnor. Hacka ner chilin till fina tärningar och blanda med frukten. Krydda med salt och peppar.
  4. Skiva rostbiffen i tunna skivor. Strimla myntan och blanda med yoghurten, salt och peppar. Skölj romansalladen och dela bladen på hälften.
  5. Arrangera salsan på salladen tillsammans med biffen och toppa med yoghurten.