Långkokt högrev

12 röster
4

Serveras med fettucine.

Den här rätten tar cirka 2.5 timmar att tillaga.

Vintips från Peter
Santa Ana Reserve Viogner, artnr 73874

Peter bjöd även på

VItlökshalstrad kräfta


Créme brulée


Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fin högrev
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • lagerblad
  • svartpeppar, hel (efter smak)
  • 1 l buljong
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär högreven i mindre bitar, förslagsvis en bit per person.
  2. Bryn dessa i en gryta och lägg sedan i morot, palsternacka, gul lök, lagerblad och svartpeppar.
  3. Blanda vatten och buljong med lite tomatpuré och låt sjuda i minst två timmar.
  4. Mot slutet kan man lägga i skivade morotsbitar och palsternacka som serveras tillsammans med köttet.
  5. Servera med pasta eller potatis och små inlagda rödbetor.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...