Nudel- och currywok - Thai shanti

Foto: TV4
Nudel- och currywok - Thai shanti
25 ingredienser
En lätt och fräsch wok med smak av curry och nudlar. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- curry
- 1 gul lök
- 5 klyftor vitlök
- 1 msk färsk ingefära
- 1 röd chilifrukt
- 1,5 dl vatten
- 2 tsk tamarindpasta
- 1 tsk honung
- 1 förp kokosmjölk (ekologisk)
- 3 dl sojaprotein, kokat
- smör
- 2 tsk gurkmeja
- örtsalt
Grönsakswok
- 1 knippe broccoli
- 100 g sockerärtor
- 1 förp bambuskott, strimlad
- 1 rödlök
- 50 g champinjoner
- 1 förp nudlar, kokade
- 1 röd paprika
- färsk koriander
- jordnötspasta
- 2 dl jordnötter
- solrosolja
- strösocker
Gör så här
- Jordnötspasta: Mixa nötter olja, nötter och socker i en matberedare.
- Gul curry: Koka sojaproteinet enligt förpackning med grönsaksbuljong. Sila av kokvattnet och krama ur sojaproteinet. Mixa lök, chili ingefära, vitlök, vatten, gurkmeja och tamarindpasta tillsammans i en mixer tills det att pastan är slät. Smält 50g smör i en gryta, tillsätt sedan pastan. Låt pastan koka ihop sig ca 5 min och tillsätt sedan kokosmjölken och sojaproteinet. Låt koka på svag värme i minst 1 timme. Smaka av med salt och honung.
- Grönsaks- och nudelwok: Dela chilin och skär bort kärnor och den vita ådran. Finhacka rödlöken, strimla paprika och champinjoner samt skär broccolin i små buketter. Fräs woken på högvärme i en wokpanna med lite olja i botten i cirka 5 min. Tillsätt sedan delar av curry grytan och nudlarna så du får en jämn fördelning. Servera med finhackad koriander och jordnötspastan.