Carpaccio med tryffelnobis

Carpaccio med tryffelnobis
Foto: Tv4

Carpaccio med tryffelnobis

Av: Peter - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Carpaccio med tryffelnobis, rostade pinjenötter och syltade skogschampinjoner. Receptet är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vintips från Peter
Tokolosh Merlot, nr 2057, 76 kr

Ingredienser

portioner

Carpaccio

  • 400 g oxfilé
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • 100 g pinjenötter

Syltade skogschampinjoner

  • 10 skogschampinjoner
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 lagerblad
  • 3 stjärnanis

Tryffelnobis

  • 3 äggulor
  • 1 potatis, kall kokt
  • 4 dl rapsolja
  • 4 droppar tryffelolja
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Gör så här

Carpaccio

  1. Rulla oxfilén hårt i plastfolie och frys in den.
  2. Skiva sedan den frysta oxfilén i mycket tunna skivor och lägg upp omlott över hela tallriken, salta och peppra.
  3. Droppa över lite olivolja och balsamicovinäger.
  4. Lägg nötterna i en torr stekpanna och rosta dem på medelvärme.

Syltade skogschampinjoner

  1. Koka vattnet, sockret, ättikan, lagerblad och stjärnanis.
  2. Tärna ner champinjonerna och låt de koka någon minut och låt det hela stå och dra 1 timme.
  3. Tag sedan upp champinjonerna och lägg på carpaccion.

Tryffelnobis

  1. Mixa äggulor och den kokta potatisen och droppa ner rapsoljan och tryffeloljan.
  2. Mixa ned parmesanen och lägg sedan en klick på carpaccion.