Chokladkupoler

Chokladkupoler
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Peter Nordin
Peter Nordin

Chokladkupoler

8

5 ingredienser

5h 20 min

En god och relativt enkel dessert. Men tänk på att göra dem i tid. Chokladkupolerna ska stå 3 timmar i frysen och sedan tina 2 timmar.

Ingredienser

portioner4
  • 100 g blockchoklad
  • 3 äggulor
  • 60 g strösocker
  • 40 g espresso
  • 2,5 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält chokladen i mikrougnen. Vispa gulor tjockt.
  3. Koka en lag av kaffet och sockret, till en sirap. Häll försiktigt ned kaffesirapen i äggskummet under hård vispning. Fortsätt vispa till smeten är sval.
  4. Vänd ner den smälta chokladen och sist grädden. Ställ åt sidan.
  5. Fyll kupolformar och frys 3 timmar. Ta ut och täck med smält choklad. Låt tina 2 timmar i rumstemp och servera direkt