Mormors våfflor med glass och sylt

107 röster
25 min
4

Smarriga våfflor med glass och sylt. Jag väljer åkerbär. Men det är gott med hjortron eller blåbär eller varför inte smultron. Men man ska plocka dem själv. /Peter

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2-3 ägg
  • vaniljglass (ekologisk)
  • sylt, valfri
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken och fettet. Tillsätt resten av smöret och mjölken. Häll sist i äggen.
  3. Värm järnet. Är det ett gammalt järn kan du behöva spara fett för att smörja innan du gräddar.
  4. Häll på smeten.
  5. Servera nygräddade eller efter värmning på galler i ugn.

Laddar fler recept...