Pesto på nässlor

Filip Fasten

Pesto på nässlor

14 ingredienser

20 m

En härlig pesto på nässlor är ett perfekt tillbehör till en mängd olika rätter, eller servera den som en del av en buffé!

Ingredienser

portioner sats
  • 1 dl pistagenötter, skalade
  • 1 dl smör, skirat
  • 100 g nässlor, färska
  • 50 g rucolasallad
  • 50 g ramslök
  • 20 g basilika
  • 0,5 isbergssallad
  • 3 krm grönpeppar, mald
  • 1 krm malen muskot
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • citron
  • 3 msk yoghurt

Gör så här

  1. Rosta pistagenötterna och skira smöret.
  2. Koka nässlorna snabbt i saltat vatten.
  3. Mixa samman alla ingredienser utom yoghurten till en gryning konsistens. Smaka av med mer salt, vinäger och citron.
  4. Lägg yoghurten i en skål och tryck ner peston i mitten.