I samarbete med PAUL OCH THOM

Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas

10 röster
40 m
4
Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas
Foto: Köket

Kyckling i ugn fylld med pesto och prosciutto- En lyxig middag med goda smaker och krispig potatis.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 pkt Paul&Thom prosciutto
  • 1 burk Paul&Thom pesto valnötter ricotta
  • 0,5 kruka timjan
  • smör till stekning

Patata bravas

  • 500 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt

Aioli

  • 1 dl majonnäs
  • 3 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt i varje filé och bred ut pesto, lägg i en bit prosciutto och en repad timjanskvist. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen snabbt så den får en yta. Lägg ut kycklingen på en ugnsplåt och grädda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Patata bravas
    Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna på svag värme med olja och bryn potatisen i ca 10 minuter eller tills den blivit knaprig utanpå och mjuka inuti. Salta.
  3. Aioli
    Blanda majonnäs med pressad vitlök.
3 april 2018

Laddar fler recept