Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas

Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas

21

10 ingredienser

40 m

Kyckling i ugn fylld med pesto och prosciutto - en lyxig middag med goda smaker och krispig potatis.

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g prosciutto
  • 1 dl röd pesto
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • smör, till stekning

Patata bravas

  • 500 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt

Aioli

  • 1 dl majonnäs
  • 3 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt i varje filé och bred ut pesto, lägg i en bit prosciutto och en repad timjanskvist. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen snabbt så den får en yta. Lägg ut kycklingen på en ugnsplåt och grädda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Patata bravas
    Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna på svag värme med olja och bryn potatisen i ca 10 minuter eller tills den blivit knaprig utanpå och mjuka inuti. Salta.
  3. Aioli
    Blanda majonnäs med pressad vitlök.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer