Morot och aprikosmarmelad med smak av ingefära och kanel

2 röster
45 min

Juldoftande marmelad som passar utmärkt till mitt filmjölksbröd. /Pernilla Wahlgren

Receptet är beräknat till två burkar marmelad.


Receptet på Pernillas filmjölksbröd hittar du här.


Visa mer
45 min

Du behöver

  • 600 g socker
  • 5 dl vatten
  • 4 mellanstora morötter, strimlade
  • 250 g torkade aprikoser, strimlade
  • 4 kanelstänger, hela
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 3 msk citronsaft, pressad
  • 0,5 dl fruktpektin

Gör så här

  1. Koka socker och vatten på medelvärme till 2/3 återstår av vätskan.
  2. Tillsätt morötter, aprikoser, kanelstänger, ingefära och citronsaft.
  3. Låt sjuda i ca 10 minuter, rör om då och då.
  4. Tillsätt pektinet och rör om ordentligt.
  5. Koka upp och koka i en minut och häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på lock och ställ burkarna upp och ner i en kastrull. Låt svalna i kylskåpet.
2 december 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept