• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Juligt filmjölksbröd

Juligt filmjölksbröd
Foto: TV4
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Juligt filmjölksbröd

7 steg att laga

15 ingredienser

2h

Nyttigt och enkelt bröd med torkade frukter och bär. /Pernilla Wahlgren

Receptet är beräknat för 2 limpor.

Ingredienser

Torrvaror

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1,5 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 msk hel kummin
  • 2 msk fänkål, torkad, hel
  • 1 msk anis
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär

Degvätska

  • 1 l filmjölk, gärna (ekologisk)
  • 0,5 dl brödsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
  3. Tillsätt filmjölken och sirapen.
  4. Smöra och bröda två 1.5 liters avlånga brödformar.
  5. Fördela smeten mellan dessa.
  6. Grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
  7. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid.