Perfekta potatisklyftor - se & gör
Perfekta potatisklyftor - se & gör
7 ingredienser
I klippet visar Sandra Mastio steg för steg hur du gör perfekt klyftpotatis i ugn.
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- 12 fasta potatisar
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör, smält
- några kvistar färsk rosmarin
- 8 klyftor vitlök, krossade
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Skrubba potatisen ren och dela varje i 6 klyftor på längden. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten i ca 3 minuter och låt dem sedan rinna av. Torka dem lätt med en handduk eller papper.
- Lägg dem i en skål eller en plastpåse och häll på olivoljan, smöret, vitlöken och finhackad rosmarin. Blanda ordentligt.
- Stek potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 30-40 minuter, vänd någon gång. Sista 10 minuterna sätter du på grillen och vänder potatisen ett par gånger.
- Serveras rykande heta med flingsalt och nymalen svartpeppar.