Biff Rydberg à la Morberg

224 röster
1 h
4

En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning.

Tips! Börja gärna med en mindre mängd senapspulver, och smaka dig fram till en styrka du tycker är lagom.​

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g oxfilé, i bit
  • 10 råa potatisar (cirkamängd)
  • 2 gula lökar
  • 4 ägg
  • 4 msk olja, ej olivolja
  • 4 msk smör

Senapsmousse

  • 1 dl Colemans senapspulver
  • ca 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 2 tsk brunt senapsfrö

Gör så här

  1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
  2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
  4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
  5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.
28 januari 2009
Stekpannor upp till 40%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...