Ingefärspäron med punschgrädde

Ingefärspäron med punschgrädde
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Ingefärspäron med punschgrädde

9 ingredienser

Inlagda päron med ingefära. Serveras med lite god smaksatt grädde.

Ingredienser

  • 8 fasta päron

Lagen

  • 5-6 dl strösocker
  • 1 bit färsk ingefära
  • vatten som täcker i kastrullen
  • ca 6 citroner

Till servering

  • vispgrädde
  • punsch
  • florsocker
  • citron, skal

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt sockret och ingefära som skalats och skurits i bitar.
  2. Lägg i skivor från 3 citroner.
  3. Pressa i saften från en citron. Spara skalet, används vid servering.
  4. Skala päronen men låt skaftet vara kvar!
  5. Lägg dem i vatten med citronsaft direkt efter skalning - så de inte blir bruna.
  6. Lägg i päronen i kastrullen med den sjudande vätskan. Päronen känns ungefär som när potatis är mjuk när de är klara.
  7. Lägg över i en stor glasburk med skaften uppåtvända och låt lagen svalna lite innan den hälls på, så att inte glasburken spricker.
  8. Lägg i några citronhalvor i lagen.

Vid servering

  1. Vispa vispgrädde.
  2. Häll i punsch efter smak. Blanda runt!
  3. Riv citronskal fint över en klick grädde och pudra med lite florsocker.