• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Per Morbergs fläderblomsparfait

Per Morbergs fläderblomsparfait
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs fläderblomsparfait

5 steg att laga

4 ingredienser

Överraska med Per Morbers snabblagade fläderblomsparfait till dessert!

Dryckestips till fläderblomsparfait: Beaumes de Venise, artnr 84168 (beställningssortimentet).

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med sockret kraftigt till fluffigt skum.
  2. Vispa grädden hårt. Blanda i den koncentrerade flädersaften.
  3. Vänd ner grädden i äggsmeten. Klä en avlång form med plastfolie.
  4. Fyll upp formen med parfaitsmeten. Ställ i frysen i 3 timmar. Låt tina 20 minuter innan servering.
  5. Serveras med färska bär eller sylt och en klick vispad grädde.