Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök

Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök
Foto: TV4

Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök

15

16 ingredienser

30 min

Räkor och lime sätter fart på den här salladen.

Dryck
Comtes D Isenbourg Gewurztraminer 2008. Art nr 2187, 107 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida

.

Ingredienser

portioner4

sallad

  • 500 g rå scampi
  • 2 mango
  • 1 avokado (eller två små)
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt, liten
  • 2 msk olivolja, till att fräsa upp Scampin
  • 1 limefrukt, till garnering
  • salt
  • peppar

dressing

  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl limesaft, nypressad
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • en nypa havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål. Ställ undan (ej i kyl då blir olivoljan grumlig).
  2. Skala och skär mangon i tärningar och avokadon i smala klyftor. Finhacka rödlöken.
  3. Skala scampin och fräs den i lite olivolja med en finhackad vitlöksklyfta och en liten, hackad chilifrukt.
  4. Lägg upp mango och avokado runt omkring. Strö över finhackad rödlök, salta och peppra och häll över dressingen.