Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök

Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök
Foto: TV4

Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök

Av: Per - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 min

Räkor och lime sätter fart på den här salladen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

portioner

sallad

  • 500 g rå scampi
  • 2 mango
  • 1 avokado (eller två små)
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt, liten
  • 2 msk olivolja, till att fräsa upp Scampin
  • 1 limefrukt, till garnering
  • salt
  • peppar

dressing

  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl limesaft, nypressad
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • en nypa havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål. Ställ undan (ej i kyl då blir olivoljan grumlig).
  2. Skala och skär mangon i tärningar och avokadon i smala klyftor. Finhacka rödlöken.
  3. Skala scampin och fräs den i lite olivolja med en finhackad vitlöksklyfta och en liten, hackad chilifrukt.
  4. Lägg upp mango och avokado runt omkring. Strö över finhackad rödlök, salta och peppra och häll över dressingen.

Dryck
Comtes D Isenbourg Gewurztraminer 2008. Art nr 2187, 107 kr.