Glace au Four

Glace au Four
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Glace au Four

10 ingredienser

En klassisk efterrätt som fortfarande överraskar. Sockerkaka, glass och bär under ett täcke av maräng.

Här hittar du ett recept på

sockerkaka

.

Ingredienser

portioner
  • Sockerkaka, till botten

Marängsmet

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 krm salt

Fyllning och garnering

  • vaniljglass
  • björnbär
  • blåbär
  • hallon
  • vinbär
  • florsocker

Gör så här

Maräng

  1. Tillsätt socker och en nypa salt till äggvitorna.
  2. Vispa ca 6 minuter på högsta hastighet. Marängen ska bli blank och man skall inte känna sockerkristallerna när man tar lite mellan fingrarna.

Glace au four

  1. Värm upp ugnen på 250 grader.
  2. Dela sockerkakan längs med och skär bort eventuella kanter.
  3. Fyll ena lagret full med bär och glass och tryck till. Spara bär till garnering.
  4. Lägg på locket och täck sedan allt med maräng smeten runt om.
  5. Grädda i ugn i 2-3 minuter tills marängen får gyllene färg.

Vid servering

  1. Pudra över lite flor socker och extra med bär.