Glace au Four

31 röster
4
Glace au Four
Foto: Martin Löf

En klassisk efterrätt som fortfarande överraskar. Sockerkaka, glass och bär under ett täcke av maräng.

Här hittar du ett recept på

sockerkaka

.

Visa mer
4

Du behöver

  • Sockerkaka, till botten

Marängsmet

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 0,5 krm salt, ca 0.5 krm

Fyllning och garnering

  • vaniljglass
  • björnbär
  • blåbär
  • hallon
  • vinbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Maräng
    Tillsätt socker och en nypa salt till äggvitorna.
  2. Vispa ca 6 minuter på högsta hastighet. Marängen ska bli blank och man skall inte känna sockerkristallerna när man tar lite mellan fingrarna.
  3. Glace au four
    Värm upp ugnen på 250 grader.
  4. Dela sockerkakan längs med och skär bort eventuella kanter.
  5. Fyll ena lagret full med bär och glass och tryck till. Spara bär till garnering.
  6. Lägg på locket och täck sedan allt med maräng smeten runt om.
  7. Grädda i ugn i 2-3 minuter tills marängen får gyllene färg.
  8. Vid servering
    Pudra över lite flor socker och extra med bär.
7 oktober 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept