I samarbete med Annas Pepparkakor

Pepparkakssnittar på 3 sätt

3 röster
30 m
30 snittar
Pepparkakssnittar på 3 sätt
Foto: köket.se

Annas Pepparkakor Original - klassiska pepparkakor sedan 1929.

Annas pepparkakor original

Snittar på pepparkakor gör alltid succé på julmingel och julfester. Här är tre enkla och riktigt goda varianter på favoritkombinationen ost och pepparkakor!

Receptet blir 10-15 snittar av varje sort.

Visa mer
30 m
30 snittar

Du behöver

Ädelostbollar

  • ca 140 g ädelost (av fast sort, inte för krämig)
  • 75 g färskost
  • 10 Annas Pepparkakor Original

Brie och honungsnötter

  • 10-15 Annas Pepparkakor Original
  • 200 g brieost
  • 1 dl pekannötter
  • 2 msk honung
  • ev 1 kvist rosmarin

Pepparkaka med parmesankräm

  • 10-15 Annas Pepparkakor Original
  • 75 g parmesanost
  • 100 g färskost
  • 2 fikon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ädelostbollar
    Blanda samman ädelost och färskost med en gaffel. Forma ostsmeten till bollar.
  2. Smula pepparkakorna fint (enklast i en mortel) och lägg upp på ett fat. Rulla ädelostbollarna i pepparkakssmulet.
  3. Brie med honungsnötter
    Hacka pekannötterna grovt. Rosta nötterna i en kastrull på medelvärme tills de börjar få lite färg. Tillsätt då honung och låt puttra ihop så nötterna karamelliseras. Dra av från värmen.
  4. Skär upp brieosten och lägg på pepparkakorna. Lägg över honungsnötterna och toppa eventuellt med ett blad rosmarin
  5. Pepparkaka med parmesankräm
    Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda samman parmesan och färskost. Klyfta fikonen i tunna fina klyftor.
  6. Lägg på en klick parmesankräm på pepparkakorna och toppa med en fikonklyfta.
Tips!
Annas Julig glasstårta

Laddar fler recept...