Pepparkakspannkakor med lingongrädde

POPULÄRT
Pepparkakspannkakor med lingongrädde
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Pepparkakspannkakor med lingongrädde

17 ingredienser

35 m

”Glutenfria, veganska och enkla att göra! Dessa kryddiga pannkakor serveras med en underbart söt vaniljgrädde med syrliga lingon. Man kan använda både glutenfritt och vanligt havremjöl.” /Kamilla Jönvik

Tips! Gör eget havremjöl genom att mixa havregryn i mixer eller matberedare till ett finmalt mjöl.

Ingredienser

portioner

Pannkakor

  • 3 dl havremjöl (glutenfritt)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 2 msk kokossocker (eller annat socker)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 5 dl havredryck (eller annan vegansk mjölkdryck)

Lingongrädde

  • 2 dl kokosgrädde (krämig)
  • 1 dl lingon ((frysta men tinade))
  • 2 msk agavesirap (eller annan sirap)
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • 4 msk lingon (frysta men tinade)
  • färsk citronmeliss
  • kokossocker

Gör så här

Pannkakor

  1. Vispa samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Vispa ner havredrycken och låt smeten vila några minuter.

Lingongrädde

  1. Gör lingongrädden under tiden som pannkaksmseten vilar genom att röra ihop ingredienserna i en skål med en sked. Klart!

Pannkakor forts.

  1. Värm stekpannan till medelvärme. Rör om i pannkakssmeten igen och häll ca 0,5 dl smet i pannan per pannkaka, bred ut smeten till ca 10 cm i diameter.
  2. Stek ca 3 minuter på låg-mellanvärme per sida tills gyllenbruna. Beroende på stekpanna så kanske det behövs lite olja till stekningen.

Servering

  1. Servera pannkakorna med lingongrädden samt lingon, citronmeliss och lite kokossocker.