Pepparkakspannkakor med lingongrädde

POPULÄRT
Pepparkakspannkakor med lingongrädde
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Pepparkakspannkakor med lingongrädde

14

17 ingredienser

35 m

”Glutenfria, veganska och enkla att göra! Dessa kryddiga pannkakor serveras med en underbart söt vaniljgrädde med syrliga lingon. Man kan använda både glutenfritt och vanligt havremjöl.” /Kamilla Jönvik

Tips! Gör eget havremjöl genom att mixa havregryn i mixer eller matberedare till ett finmalt mjöl.

Ingredienser

portioner4

Pannkakor

  • 3 dl havremjöl (glutenfritt)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 2 msk kokossocker (eller annat socker)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 5 dl havredryck (eller annan vegansk mjölkdryck)

Lingongrädde

  • 2 dl kokosgrädde (krämig)
  • 1 dl lingon ((frysta men tinade))
  • 2 msk agavesirap (eller annan sirap)
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • 4 msk lingon (frysta men tinade)
  • färsk citronmeliss
  • kokossocker

Gör så här

  1. Pannkakor
    Vispa samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Vispa ner havredrycken och låt smeten vila några minuter.
  3. Lingongrädde
    Gör lingongrädden under tiden som pannkaksmseten vilar genom att röra ihop ingredienserna i en skål med en sked. Klart!
  4. Pannkakor forts.
    Värm stekpannan till medelvärme. Rör om i pannkakssmeten igen och häll ca 0,5 dl smet i pannan per pannkaka, bred ut smeten till ca 10 cm i diameter.
  5. Stek ca 3 minuter på låg-mellanvärme per sida tills gyllenbruna. Beroende på stekpanna så kanske det behövs lite olja till stekningen.
  6. Servering
    Servera pannkakorna med lingongrädden samt lingon, citronmeliss och lite kokossocker.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer