Pepparkakspannkakor med lingongrädde
Pepparkakspannkakor med lingongrädde
17 ingredienser
35 m
”Glutenfria, veganska och enkla att göra! Dessa kryddiga pannkakor serveras med en underbart söt vaniljgrädde med syrliga lingon. Man kan använda både glutenfritt och vanligt havremjöl.” /Kamilla Jönvik
Tips! Gör eget havremjöl genom att mixa havregryn i mixer eller matberedare till ett finmalt mjöl.
Ingredienser
Pannkakor
- 3 dl havremjöl (glutenfritt)
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk chiafrön
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
- 2 msk kokossocker (eller annat socker)
- 2 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 5 dl havredryck (eller annan vegansk mjölkdryck)
Lingongrädde
- 2 dl kokosgrädde (krämig)
- 1 dl lingon ((frysta men tinade))
- 2 msk agavesirap (eller annan sirap)
- 0,5 tsk vaniljpulver
Servering
- 4 msk lingon (frysta men tinade)
- färsk citronmeliss
- kokossocker
Gör så här
Pannkakor
- Vispa samman de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa ner havredrycken och låt smeten vila några minuter.
Lingongrädde
- Gör lingongrädden under tiden som pannkaksmseten vilar genom att röra ihop ingredienserna i en skål med en sked. Klart!
Pannkakor forts.
- Värm stekpannan till medelvärme. Rör om i pannkakssmeten igen och häll ca 0,5 dl smet i pannan per pannkaka, bred ut smeten till ca 10 cm i diameter.
- Stek ca 3 minuter på låg-mellanvärme per sida tills gyllenbruna. Beroende på stekpanna så kanske det behövs lite olja till stekningen.
Servering
- Servera pannkakorna med lingongrädden samt lingon, citronmeliss och lite kokossocker.