Pepparkaksmuffins med frosting
Pepparkaksmuffins med frosting
11 ingredienser
Pepparkaksmuffins, söta muffins med pepparkakskrydda. Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.
Ingredienser
Pepparkaksmuffins
- 100 g smör
- 2,5 dl farinsocker
- 2 ägg
- 1,5 dl gräddfil
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
Pepparkakskrydda
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk malen nejlika
- 1 tsk malen ingefära
Cream cheese frosting
- 200 g vit bakchoklad
- 200 g färskost
Gör så här
Pepparkaksmuffins
- Sätt ugnen på 225 grader.Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
- Rör ner gräddfil.
- Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat.
- Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dina pepparkaksmuffins i ca 10 min.
Frosting till pepparkaksmuffins
- Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna.
- Rör ihop färskost och vit choklad till en krämig frosting. Låt den stelna något i kyl eller frys.
- Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.