Pepparkaka med ädelostkräm

Pepparkaka med ädelostkräm_01
Foto: Tv4

Pepparkaka med ädelostkräm

0

13 ingredienser

20 m + tid i kyl

Pepparkaka med ädelostkräm är ett ljuvligt tilltugg som gör sig riktigt bra i juletid.

Ingredienser

portioner1 sats

Pepparkaksdeg

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl ljus sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl

Ädelostkräm

  • 200 g ädelost (eller grönmögelost, den du tycker mest om)
  • 0,75 dl grädde
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pepparkaksdeg
    Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl och knåda till en smidig pepparkaksdeg. Låt degen ligga i kylen över natten.
  2. Kavla ut degen tunt och stansa ut kakor med ett mått. Lägg kakorna på en plåt med smort bakplåtspapper.
  3. Grädda pepparkakorna i ugnen på 225 grader i 5 minuter och låt dem svalna.
  4. Ädelostkräm
    Skär av 50 g ost och lägg i frysen.
  5. Mixa eller vispa sedan resterande ost med övriga ingredienser tills det blir en slät smet. Spritsa sedan smeten på pepparkakorna och riv över den frysta osten.
TIPS!
läs mer
Mischas bästa vintips till lax 2

Mischas vintips till lax

Mischa ger sina bästa vintips till rimmad, gravad och kokt lax

Läs mer