Pepparbiff med tryffelmajonnäs, chimichurri och pommes frites

23 röster
60 m
4

En lyxig helgmiddag som alltid går hem -  Pepparbiff, hemslagen majonnäs med tryffel, chimichurri och krispiga pommes. Mums!

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Pepparbiff

  • 800 g ryggbiff, i skivor
  • 3 msk hela svartpepparkorn

Pommes frites

  • 4 bakpotatisar
  • 1,5 l frityrolja

Tryffelmajonnäs

  • 2 ägg
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk tryffelolja
  • 3 msk parmesan

Chimichurri

  • 1 dl persilja
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 rödlök
  • 2 tsk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl olja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chimichurri
    Blanda alla ingredienser till chimichurri i en matberedare och mixa ihop till en "pesto".
  2. Tryffelmajonnäs
    Separera äggulorna från vitorna och lägg gulorna i en bunke. Tillsätt vinäger och senap. Vispa, gärna med elvisp medans du långsamt häller i oljan till en tjock majonnäs. Smaksätt med tryffelolja, finriven parmesan och salt/peppar
  3. Pommes frites
    Skala och skär potatisen till önskade pommes. Lägg potatisen i kallt vatten i ca 30 minuter. Häll av vattnet och torka potatisen.
  4. Fritera pommesen tre gånger i 180 grader och låt svalna mellan friteringarna. Vid första friteringen skall potatisen endast bli mjuk. Andra friteringen skall potatisen börja få färg. Sista friteringen skall potatisen friteras klart, få fin färg och textur.
  5. Pepparbiff
    Rosta hela svartpepparkorn i torr panna i ca 1 minut. Mortla därefter pepparn till önskad storlek. Häll ut den mortlade svartpepparn på en skärbräda och "panera" kanterna på biffen med pepparn.
  6. Stek köttet i het panna till önskad stekgrad.
20 mars 2019

Laddar fler recept...