Penne zafferano - Isabellas saffranspasta

POPULÄRT
koket.se
Penne zafferano - Isabellas saffranspasta
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Penne zafferano - Isabellas saffranspasta

12 ingredienser

25 min

En gyllene och fantastiskt god rätt som tillagas likt en risotto, fast med pasta, med mycket smak av saffran.

WW ViktVäktarna

Se Isabella Morrone laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl mandelspån
  • 1,5 g saffran
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 400 g pasta penne
  • 150 g smör
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 stjälk persilja
  • 1 stjälk oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg. Lägg åt sidan.
  2. Koka upp en stor kastrull med 2 liter vatten, buljongtärning, 0.5 msk salt och saffran. Stäng av värmen när buljongen löst upp sig.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i olivolja i en stor stekpanna utan att den får färg.
  4. Tillsätt pastan och blanda runt. Tillsätt den varma buljongen med saffran i omgångar, rör då och då medan vätskan kokar in i pastan.
  5. Låt pasta koka al dente. Blanda i smöret och riven parmesan. Späd med lite mer buljong om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rostad mandel, riven parmesan och färska örter.