Penne zafferano - Isabellas saffranspasta

POPULÄRT
Penne zafferano - Isabellas saffranspasta
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Penne zafferano - Isabellas saffranspasta

44

12 ingredienser

25 min

En gyllene och fantastiskt god rätt som tillagas likt en risotto, fast med pasta, med mycket smak av saffran. 

läs mer
Isabellas-kurs-pasta

Gratis matlagningskurs

Missa inte vår italienska matlagningskurs med Isabella Morrone!

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl mandelspån
  • 1,5 g saffran
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 400 g pasta penne
  • 150 g smör
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 stjälk persilja
  • 1 stjälk oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg. Lägg åt sidan.
  2. Koka upp en stor kastrull med 2 liter vatten, buljongtärning, 0.5 msk salt och saffran. Stäng av värmen när buljongen löst upp sig.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i olivolja i en stor stekpanna utan att den får färg.
  4. Tillsätt pastan och blanda runt. Tillsätt den varma buljongen med saffran i omgångar, rör då och då medan vätskan kokar in i pastan.
  5. Låt pasta koka al dente. Blanda i smöret och riven parmesan. Späd med lite mer buljong om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rostad mandel, riven parmesan och färska örter.