Penne Carbonara med salsiccia

41 röster
25 m
4
Penne Carbonara med salsiccia
Foto: TV4

Så här gör du en riktigt god pasta carbonara med salsiccia, rosmarin och pecorino på Paolo Robertos vis!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, hel
  • 4 små färska salsiccia, smulade med skinnet bortaget
  • 1 tsk torkad rosmarin, finsmulad
  • salt och svartpeppar
  • 400 g penne
  • 3-4 äggulor
  • 1 ägg
  • 0,75 dl färskriven parmesanost
  • 0,75 dl färskriven pecorino
  • grovmalen svartpeppar för att strö över portionerna
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök och vitlök och stek den tills den mjuknat men inte fått färg. Tillsätt salsiccia och rosmarin och fräs allt tillsammans, i ca 5 minuter. Ta upp vitlöken som kastas. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg genast ner pastan och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Under tiden som pastan kokar, vispa ihop äggen med salt och peppar.
  4. Häll över den färdigkokta pastan i pannan med salsicciafräset. Blanda noga och dra kastrullen från värmen. Häll ner äggsmeten i pannan och tillsätt hälften av de båda ostsorterna. Smaka av med salt och peppar. Rör om, men se till att äggsmeten inte stelnar utan fortfarande är mycket krämig.
  5. Strö ner resten av osten och lite grovmalen svartpeppar över portionerna. Servera på en gång.
12 november 2016
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...