Carbonara med zucchini

koket.se
Carbonara med zucchini
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Carbonara med zucchini

11 ingredienser

15 m

Grön variant på den klassiska rätten pasta carbonara. Siri gör sin med squash, spenat och vitlök.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta fusilli
  • 1 zucchini (eller 2 mindre zucchini)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 50 g parmesanost
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan 2 min kortare än vad det står på paketet, häll av den men spara en mugg av pastavattnet. Håll pastan varm.
  2. Skär zucchinin i mindre stavar.
  3. Dela vitlöken i två och skiva den sedan tunt.
  4. Ta en stor stekpanna och tillsätt olivoljan. Tillsätt zucchini, vitlök och stek på medelvärme i 3 minuter, vitlöken ska inte ta färg.
  5. Lägg pastan i en stor skål, tillsätt zucchini, vitlök, spenaten, smör, grädde och rör runt. Är pastan väldigt varm, vänta lite tills den svalnat något annars blir det äggröra av allt om du tillsätter äggulorna! Det ska vara varmt, men inte för varmt.
  6. Tillsätt äggulorna och lite av pastavattnet. Rör runt tills du får en krämig och smidig sås. Salta och peppra ordentligt.
  7. Riv parmesanen och blanda i. Klart!