Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp
Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp
13 ingredienser
35 min
En nyttig risotto att avnjuta!
Ingredienser
- 4 dl avorioris
- 7 dl köttbuljong
- 1,5 dl karljohansvamp, torkad (eller 3 dl färsk)
- 1 msk olivolja
- 4 schalottenlökar
- 1 dl riven ost (10 % fett)
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl sherry
- 2 kycklingfiléer [120-150 g styck]
- salt
- peppar
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- parmaskinka till servering
Gör så här
- Skala och hacka schalottenlök och fräs tillsammans med svampen i olivolja i en kastrull. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den sedan tillsammans med svampen och löken. Lägg i riset i samma kastrull och fräs.
- Tillsätt sherry och vitt vin. Låt stå och puttra och späd lite i taget med kalvfond. Rör hela tiden så att inte riset fastnar i botten. Riv sedan i lite ost och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite strimlad parmaskinka till!