Grönkålssoppa

7 röster
20 min
4
Grönkålssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Spadet från julskinkan blir bas i den här goda soppan med grönkål och ägghalva, men det går givetvis bra att byta ut spadet mot vanlig buljong.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök
  • 1 l skinkspad med fett, eller motsvarande mängd buljong
  • 0,5 st grönkålshuvud
  • 1 st kokt ägg
  • 3 dl grädde
  • lite riven muskotnöt
  • smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Värm upp en gryta och låt den mjukna i smör.
  2. Späd med skinkspad.
  3. Grovhacka grönkålen och låt koka med tills den blivit mjuk.
  4. Tillsätt grädden och mixa soppan. Låt koka ned och smaka av med muskot.
  5. Servera med kokt ägg och eventuellt lite vörtbröd.
3 december 2008

Fler goda recept