Caesarsallad utan sardeller
Caesarsallad utan sardeller
11 ingredienser
15 min
I originalreceptet på Caesarsallad består dressingen bland annat av sardellfiléer. Den här varianten är lite annorlunda och väl värd att prova!
Ingredienser
- 1 dl Hellmann's majonnäs
- 1 dl mjölk
- 1 msk sherryvinäger
- 2 dl parmesanost, hyvlad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- svartpeppar, grovmalen
- 4 skivor bröd
- 1 dl olja
- salt
- 1 förp bacon
- 1 romansallad
Gör så här
- Måtta upp majonnäs, mjölk och vinäger i en bunke. Tillsätt hälften av parmesanen. Pressa ner vitlöken och mixa sen allt till en dressing. Smaka av med peppar.
- Tärna brödet i sockerbitsstora bitar och stek det gyllenbrunt i olja till knapriga krutonger.
- Stek baconet knaprigt.
- Blanda resten av parmesanen, krutonger och bacon med grovt riven romansallad i en stor skål. Avsluta med att ringla dressingen över salladen.