Teriyakikyckling

7 röster
30 min
4

Teriyaki är japanska och består av orden teri, som betyder glansig, och yaki, som betyder grillad. Sojan och ingefäran gör kycklingen riktigt smakrik.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st urbenade kycklinglår
  • 4 msk salt soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 bit ingefära
  • 1 st chili
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk sherry
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st morot
  • kokt jasminris till servering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i skivor. Pressa vitlöken i en skål och blanda med sojan. Riv ingefäran och tärna chilin fint och lägg i. Tillsätt fisksåsen, sesamfröna och sherryn.
  2. Skiva purjolöken och moroten fint. Stek kycklingen hastigt och lägg på moroten och purjolöken. Häll över marinaden och servera med jasminris.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept