Teriyakikyckling

Pelle Johansson
Pelle Johansson

Teriyakikyckling

8

11 ingredienser

30 min

Teriyaki är japanska och består av orden teri, som betyder glansig, och yaki, som betyder grillad. Sojan och ingefäran gör kycklingen riktigt smakrik.

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 4 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 bit ingefära
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk sherry
  • 0,5 purjolök
  • 1 morot
  • kokt jasminris, till servering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i skivor. Pressa vitlöken i en skål och blanda med sojan. Riv ingefäran och tärna chilin fint och lägg i. Tillsätt fisksåsen, sesamfröna och sherryn.
  2. Skiva purjolöken och moroten fint. Stek kycklingen hastigt och lägg på moroten och purjolöken. Häll över marinaden och servera med jasminris.