Pelles lövbiff med äggula och pepparrot

Lövbiff med äggula och pepparrot
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Pelles lövbiff med äggula och pepparrot

13 ingredienser

30 min

En klassiker där den råa äggulan får vila ovanpå köttet i en liten grop av riven pepparrot. Serveras med ett gott mos!

Använd gärna ekologiska råvaror när du lagar den här rätter.

Ingredienser

portioner
  • 180 g lövbiff
  • 1 ägg
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Potatismos:

  • 200 g potatis, skalad
  • 0,75 dl grädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 30 g smör
  • salt
  • peppar
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom potatispress eller mosa med stöt eller gaffel.
  2. Värm mjölk och grädde och blanda med potatisen. Rör i smöret och smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Stek lövbiffen hastigt på hög värme, salta och peppra.
  4. Lägg lövbiffen på en tallrik. Riv pepparroten och lägg den ovanpå köttet. Gör en fördjupning i pepparroten och lägg äggulan däri, strö över hackad persilja.