Biff Teriyaki
Biff Teriyaki
10 ingredienser
20 min
Färdig teriyakisås fixar japansk klassiker på några minuter.
Teriyaki är en japansk sås av sake, sojasås, ingefära, socker och kryddor.
Ingredienser
- 400 g nötkött (t ex innanlår)
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 250 g broccoli
- 1 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl teriyakisås
- 2 msk soja, gärna söt
- 1 tsk sambal oelek
- 2,5 dl Kelda mellangrädde
Gör så här
- Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna.
- Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
- Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
- Servera med ris.