Grillad tonfisk

Pelle Johansson
Pelle Johansson

Grillad tonfisk

0

11 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 4 tonfiskkotletter

Sås:

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk kapris
  • 50 g sardellfilé
  • 1 msk rosmarin (eller oregano)
  • skal och saft av 0.5 citron
  • 5 msk olivolja
  • 1 tomat
  • salt
  • peppar
  • bröd, till servering

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan och stöt den med lite salt i en mortel. Blanda med sköljd och finhackad kapris, finhackade sardellfiléer, finhackad rosmarin, citronskal och -saft, 4 msk olivolja och finhackad tomat. Hetta upp en grillpanna. Torka av tonfisken med hushållspapper och pensla med 1 msk olivolja. Salta och peppra. Bryn fisken på stark värme tills kotletterna är precis genomstekta. (Köttet ska vara ogenomskinligt.) Lägg upp fisken på tallrikar och ringla såsen över och runt om. Servera med bröd och en sallad.