Hemlagad pasta
Hemlagad pasta
4 ingredienser
45 min
Hemlagad pasta är både kul att göra och gott att äta.
Ingredienser
- 680 g durumvetemjöl
- 5 ägg
- 4 äggulor
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
- Eller mät upp mjölet i en skål eller på ett bakbord. Vispa ihop ägg, äggulor, salt och olja.
- Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
- Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter.
- Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
- Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.