Laxkuber med limedipp

Laxkuber med limedipp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Laxkuber med limedipp

15 ingredienser

15 min

En snabblagad rätt med asiatiska smaker.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Limedipp

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor, rumsvarma
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja, rumstempererad
  • 1,5 dl rapsolja, rumstempererad
  • 1 limefrukt, skalet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber.
  2. Blanda sesamfrön med salt och peppar och vänd laxbitarna i blandningen.
  3. Stek dem sedan hastigt i sesamolja och rapsolja.

Limedipp

  1. Rör ihop äggulorna och senap.
  2. Häll i vinäger och pressa i vitlöken.
  3. Vispa droppvis i olivoljan, och fortsätt sedan på samma vis med rapsoljan.
  4. Riv i skalet från en lime och smaka av med salt och peppar.