Calvadosäpplen med nötgrädde
Calvadosäpplen med nötgrädde
9 ingredienser
15 min
Knäckiga äpplen med mjuk nötgrädde sätter pricken över i:et på en god middag. När man flamberar träder många smaker fram, dessutom sätter det en festlig prägel. Passa luggen bara!
Ingredienser
- 4 äpplen granny smith
- 3 msk strösocker
- 1 msk calvados
- 2 msk smör
- rörsocker
Nötgrädde:
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk hasselnötter
- 50 g choklad
- 1 msk rörsocker
Gör så här
- Tärna äpplena i lagom stora bitar. Bryn sockret och lägg sen ner äppelbitarna. Bryn dem i sockret tills de blir gyllenbruna.
- Flambera, det vill säga häll över Calvados och tänd på. Dra åt sidan och låt alkoholen brinna upp. Tillsätt smör och strö över råsocker.
- Nötgrädde: Hacka nötterna och riv chokladen grovt. Vispa grädden och blanda ner nötter, choklad och råsocker.
- Servera äpplena ljumna med grädden.