Béarnaisesås

149 röster
20 min
4
Béarnaisesås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Egen béarnaise är inte särskilt svårt att göra.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Béarnaisesås

  • 150 g smör
  • 1 msk finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 4 grovt krossade vitpepparkorn
  • 3 msk vatten
  • 0,5 msk dragonvinäger
  • 3 äggulor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk körvel
  • Salt
  • Peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Rör sönder äggulorna. Skala och finhacka schalottenlöken och tillsätt den och lite vatten.
  3. Rör ner dragonvinägern. Sjud under vispning tills såsen börjar tjockna. Ställ kastrullen på en fuktad duk så att den står stadigt.
  4. Vispa i det smälta fettet, droppvis i början, sedan i en fin stråle.
  5. Smaksätt såsen med persilja, körvel, salt och peppar.
19 juli 2011
Sommarrea, upp till 60%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...