Béarnaisesås

154 röster
20 min
4
Béarnaisesås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Egen béarnaise är inte särskilt svårt att göra.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Béarnaisesås

  • 150 g smör
  • 1 msk schalottenlök, finhackad (eller gul lök)
  • 4 vitpepparkorn, grovt krossade
  • 3 msk vatten
  • 0,5 msk dragonvinäger
  • 3 äggulor
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk körvel
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Rör sönder äggulorna. Skala och finhacka schalottenlöken och tillsätt den och lite vatten.
  3. Rör ner dragonvinägern. Sjud under vispning tills såsen börjar tjockna. Ställ kastrullen på en fuktad duk så att den står stadigt.
  4. Vispa i det smälta fettet, droppvis i början, sedan i en fin stråle.
  5. Smaksätt såsen med persilja, körvel, salt och peppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...