Béarnaisesås

142 röster
20 min
4
Béarnaisesås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Egen béarnaise är inte särskilt svårt att göra.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Béarnaisesås

  • 150 g smör
  • 1 msk finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 4 grovt krossade vitpepparkorn
  • 3 msk vatten
  • 0,5 msk dragonvinäger
  • 3 äggulor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk körvel
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Rör sönder äggulorna. Skala och finhacka schalottenlöken och tillsätt den och lite vatten.
  3. Rör ner dragonvinägern. Sjud under vispning tills såsen börjar tjockna. Ställ kastrullen på en fuktad duk så att den står stadigt.
  4. Vispa i det smälta fettet, droppvis i början, sedan i en fin stråle.
  5. Smaksätt såsen med persilja, körvel, salt och peppar.
19 juli 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept