Pekanbudapest

Pekanbudapest
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Pekanbudapest

2

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här härliga budapestrullen är bakad på pekannötter och fylld med grädde och blodapelsinbitar. Tips! Här kan du se hur Tea spritsar marängsmeten diagonalt >>

Ingredienser

portioner1 rulle
  • 4 blodapelsiner
  • 70 g pekannötter, finmalda [1,5 dl]
  • 125 g äggvita [4 st]
  • 90 g strösocker (att vispa med äggvitan) [1 dl]
  • 35 g majsstärkelse [4,5 msk]
  • 90 g strösocker (att vända ner) [1 dl]
  • 300 g grädde [3 dl]
  • florsocker (till servering)

Gör så här

  1. Skala blodapelsinerna med en kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär mellan de vita strecken för att få ut filéerna. Lägg i en skål och sätt i kylen tills vidare.
  2. Mixa eller mal pekannötter till mjöl.
  3. Vispa äggvita och socker till en fluffig maräng med elvisp eller maskin.
  4. Blanda resten av sockret med majsstärkelsen och de mixade pekannötterna. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen.
  5. Fyll i en spritspåse och spritsa marängen diagonalt över halva plåten, se tips ovan hur du ska spritsa.
  6. Baka på 170 grader i cirka 20 minuter, öppna ugnen och baka ytterligare 2 minuter.
  7. Lägg ett bakplåtspapper över botten och vänd den så att du har undersidan uppåt. Låt svalna.
  8. Vispa upp grädden och stryk ut över marängen.
  9. Häng av frukten och strö över blodapelsinfiléer över grädden.
  10. Rulla ihop rullen med hjälp av ett bakplåtspapper ihop till korv. Ställ i kylen i 1 timme.
  11. Dekorera med florsocker och skär upp.